A szellemi tulajdon védelme
 

Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) idén már ötödik alkalommal hirdette meg az MVM Edison innovációs pályázatát és startup versenyét.

A versenyt azzal a céllal indították, hogy megismerjék és támogatást nyújtsanak azoknak az innovatív ötletekkel jelentkező startupoknak, amelyek olyan új ötleteket karolnak fel az energetika területén, amelyek valós problémákra kínálhatnak megoldásokat, megkönnyíthetik a felhasználók mindennapjait, illetve hatékonyabbá tehetik az energetikai szektor működését.

Az idei évben rekord számú, több mint 260 beérkezett pályamunka közül kiválasztott nyolc döntős csapat közül hirdetett győzteseket a szakmai zsűri.

 

Az MVM Edison start up verseny 2021. évi nyertesei:

1.       helyezett: Ethicoin

A csapat innovatív koncepciójának alapja egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók 50 forint értékű EthiCoinhoz juthatnak minden egyes, autózás helyett kerékpáron megtett kilométer után. A forintosított értékeket pedig a tervek szerint a fenntarthatóságban élen járó üzletekben, illetve partnereknél lehet majd beváltani.

2.       helyezett: Tourmix

A TourMix csapata által megálmodott szolgáltatás az e-kereskedelem logisztikájának zöldebbé tételével veszi fel a harcot a légszennyezés ellen. Ehhez a sokak által már ismert sharing economy-t, azaz a megosztáson alapuló, közösségi gazdaság erejét – amely sokaknak ismerős lehet akár a szállás-, akár az autómegosztó platformok miatt – használják fel. A fiatalok által megálmodott alkalmazás a házhozszállítást forradalmasítaná a közösség bevonásával.

3.       helyezett: GreenIT

A greenit célja, hogy az embereket a zöld hulladék gyűjtésére, és annak újbóli felhasználására ösztönözze, ehhez pedig a komposztálás egy egészen új módszerét kínálják megoldásként. Ötletük megfékezné az élelmiszerpazarlást, illetve a keletkezett zöld hulladékot visszaforgatná a természetbe.

 

Az idei versenyt is beleszámítva – már több mint 700 pályázat került a zsűri asztalára, az öt év döntőiben szereplő 32 csapat egy egyedi mentorprogramban vett részt, a dobogóra pedig 13 nyertes csapat álhatott az elmúlt fél évtizedben.

 

Forrás:
https://startuponline.hu/az-etelpazarlasra-es-a-legszennyezesre-is-megoldast-adnak-az-mvm-edison-startup-verseny-nyertesei/

Kép forrása:  http://mvm.hu/