A szellemi tulajdon védelme
 

Nagy az érdeklődés a magyar fejlesztésű autós segélyhívó iránt

A A A    Nyomtatható verzió

„Több ország is érdeklődik a magyar fejlesztésű, járművekbe utólag is beszerelhető, automatikus közlekedési segélyhívó iránt” – közölte az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. az MTI-vel.

Az Aegis névre hallgató fedélzeti eszköz személyi sérülés, vagy súlyosabb anyagi kár kockázata esetén automatikusan elküldi a baleset körülményeit a 112-es hívószámra, illetve létrehozza az összeköttetést a segélyhívó diszpécserével.

A közlemény szerint az Aegis több okból is sikeres terméknek ígérkezik. A térségben ez az egyik első eCall-szabványoknak megfelelő segélyhívó, amelynek ráadásul biztonsági, vagyonvédelmi felhasználása is lehet, ezért a biztosítótársaságok érdeklődésére is számot tarthat. További előnye, hogy utólag is beépíthető bármilyen járműtípusba, így a régebbi autók és kishaszonjárművek számára is biztosítja a szolgáltatást.

A székesfehérvári cég az MTI kérdésére közölte, hogy a fejlesztés iránt több olyan országból is – Egyesült Arab Emírségek, a szovjet utódállamok - érdeklődnek már, amelyek hamarosan előírhatják a járművekben az automata segélyhívó rendszerek használatát.

 

Forrás:

https://computerworld.hu/tech/tobb-orszag-is-erdeklodik-a-magyar-fejlesztesu-autos-segelyhivo-eszkoz-irant-295581.html

Kép forrása:  http://www.arisco.be/