A szellemi tulajdon védelme
 

Nemzetközi design díjat nyert a magyar ultrahangos kullancsriasztó

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar fejlesztésű ultrahangos kullancsriasztó (Tickless Run) design díjat nyert Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában a világ egyik legnagyobb design versenyén az A’ Design Award & Competition-on.  A 2010-ben alapított magyar ProtectOne  Tickless Run névre keresztelt, kifejezetten futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója letisztult deisgnjával és innovatív megoldásaival nyerte el a nemzetközi díjat.

A Protect One innovatív megoldásokkal küzd a paraziták ellen: a vegyszermentes, környezetbarát kullancs-, bolha- és poratkariasztók ultrahangos hullámokon alapuló technológiával hatékony megoldást jelenthetnek a család minden tagjának, beleértve háziállatokat is. Jelenleg egyetlen termék sincs a piacon, amely a kullancsok ellen képes lenne százszázalékos védelmet biztosítani, azonban az ultrahangos riasztók egyedülállóan vegyszermentesek, hatékonyságukat pedig nemzetközi kutatások eredményei is alátámasztják.

A kifejezetten futóknak tervezett Tickless Run, illetve az aktív életmódot folytatóknak védelmet nyújtó Tickless Active a magyar ProtectOne startup legújabb, a környezeti és egészségügyi kihívásokra egyaránt reagáló termékei.

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente szerveznek meg, nemzetközi szinten.  A versenyen a kivételes formatervezési kiválóságot szimbolizáló termékeket és szolgáltatásokat ismerik el. A 2020-2021-es versenyből a design 104 ágából, a világ 108 országából 2094 nyertes került ki.

 

Forrás:

https://www.technokrata.hu/egazdasag/startup/2021/06/11/protectone-kullancsriaszto-dij/

Kép forrása: https://competition.adesignaward.com/