A szellemi tulajdon védelme
 

A StartupHER program keretében idén is díjazta a legjobb női vállalkozók ötletét a Hiventures

A A A    Nyomtatható verzió

A jövő női vállalkozóinak felkarolására és támogatására a Hiventures idén harmadik alkalommal indította el  StartupHER programját. Fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak a hölgyeknek innovatív ötleteik megvalósítására. Távoli céljuk, hogy olyan női vállalkozói közösség alakuljon ki Magyarországon, amely lehetőséget ad aktív kapcsolatépítésre, naprakész tudásátadásra és -fejlesztésre, és amely ezáltal még több nőt ösztönöz saját vállalkozás alapítására.

A StartupHER indulása óta az elmúlt 3 évben összesen közel kilencszáz pályázatot nyújtottak be.  Az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezők közül idén is szakmai mentorok választották ki a legígéretesebb projekteket.  

A szakmai zsűri döntése alapján öt csapat – a mikrozöldek termesztésére és árusítására automatát fejlesztő Planet540, a meditációt és a mindfullnesst applikációval előtérbe helyező No Thingy – Life Happens, a LED-es design-térköveket fejlesztő MUKI PIX, a designerek és a művészek luxus termékeit értékesítő Chic, valamint az ingatlanbérbeadások során felmerülő kaució kezelésére applikációt fejlesztő Depofree-Rently – nyerte el a StartupHER női vállalkozói program fődíját, a gyorsított bekerülési lehetőséget az inkubációs portfólióba.

A Hiventures mentorai 2021-ben Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vezérigazgatója, Kertész Éva, a Polcz alapító-vezetője, Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója, Cserháti-Herold Janka, a hormonmentes.hu tulajdonos-alapítója, Gere Andrea, a Gere pincészet vezető borszakértője, Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Horváth Dorka, a Bookr Kids vezérigazgatója, Pocsaji Csilla, a Tebe csomagolásmentes bolt alapító-tulajdonosa, Risztov Éva, úszó, olimpikon, motivációs előadó és Sipos Melinda, a Ligeti Bolt alapító-tulajdonosa voltak.

 

Forrás:

https://startuponline.hu/kivalasztottak-a-legigeretesebb-noi-vallalkozoi-projekteket/

Kép forrása: https://www.mmonline.hu/