A szellemi tulajdon védelme
 

A műanyag újragondolása - Startup Plastic Surgery

A A A    Nyomtatható verzió

A Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programja keretében olyan startupok jelentkezését várja, amelyek ígéretes innovációval szolgálnak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startup jelentkezését várják, egészen az ötletfázistól az üzleti terv vagy akár a prototípus meglétéig.

Olyan ötleteket várnak, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

·       Műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. élelmiszercsomagolóanyag innováció;

·       Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;

·       Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban, különös tekintettel az élelmiszeriparra és vendéglátásban;

·       Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

A programba bekerülők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak a Hiventures inkubációs befektetési programján keresztül.

A Klímainnovációs Közösség az elmúlt évek során több mint 1500 óra coaching és mentoring támogatást biztosított a támogatott startupok számára, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztott szét a legjobb csapatok között. Startup Plastic Surgery  programjának célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. 

A startupok jelentkezését 2021. június 30-ig várják.

Jelentkezés és bővebb információ ITT található.

 

Forrás:

https://www.technokrata.hu/egazdasag/startup/2021/06/26/startup-plastic-surgery-program/

Kép forrása: https://startup-plastic.hu/en/home/