A szellemi tulajdon védelme
 

Dobogós helyen végzett két magyar startup Amerika egyik legnagyobb befektetési rendezvényén

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar Poliloop a második, a Haris Digital a harmadik helyet szerezte meg kategóriájában Amerika egyik legrangosabb startuprendezvényén a SelectUSA Investment Summiton.

A Poliloop innovációja egy olyan biotechnológiai eljárás, ami a könnyű szerkezetű, jellemzően egyszer használatos műanyagokat 6-8 hét alatt szerves iszappá, komposzttá bontja le. A folyamat során semmilyen káros anyag nem szabadul fel. A Haris Digital gyártás-digitalizációval foglalkozik. Elsődlegesen a műanyagfröccsöntő iparra koncentrálnak, és az abban a szegmensben tevékenykedő vállalkozásoknak segítenek hatékonyabbak lenni. 

A két magyar startup a budapesti székhelyű kockázati tőkealapkezelő, a  Vespucci Partners  portfóliójába tartozik. A 2019 őszén elstartolt, magyar-amerikai hibrid startupokat nevelő tőkealap misszója, hogy hidat teremtsen a közép-kelet-európai régió és az Egyesült Államok között. Ezért is indította el az amerikai megmérettetésen a két magyar céget.

A SelectUSA különböző méretű vállalatoknak kíván segítséget nyújtani ahhoz, hogy megtalálják a döntéshozatalhoz szükséges információkat, hogy kapcsolatba léphessenek a megfelelő emberekkel helyi szinten, de eligazítják a résztvevőket a szövetségi szabályozási rendszerben is.  Az idei évben is olyan cégek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, melyek a világ legfontosabb piacát vették célba. Több mint száz virtuális találkozás jöhetett létre, amelynek köszönhetően a világ legtávolabbi országaiból bejelentkező, több mint háromezer startupper ismerkedhetett meg jövendőbeli befektetőivel, partnereivel. Mintegy nyolcvan ország, több mint ezerkétszáz befektetője képviseltette magát a rendezvényen, amelyhez csatlakoztak az amerikai államok vezető gazdasági szakemberei is.

 

Forrás:

https://startuponline.hu/a-vespucci-partners-a-vilag-elvonalaba-repitette-a-magyar-startupokat/

Kép forrása:

https://be.usembassy.gov/2021-selectusa-investment-summit/