A szellemi tulajdon védelme
 

Idén is kiosztották a nonprofit szervezetek innovatív projektötleteit támogató InnoMax Díjat

A A A    Nyomtatható verzió

Az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions  már 11. alkalommal  írta ki az egyik legpatinásabb hazai innovációs pályázat aktuális felhívását, meghirdetve az Invitech InnoMax Díjat. A kiírás fókuszában a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseinek támogatása állt. A 2010-ben alapított díjra a fenntarthatóság, az egészségügy, a köznevelés és felzárkóztatás témákban lehetett pályázni, illetve most először helyet kapott a digitális oktatással kapcsolatos eszközbeszerzések támogatása is.

A versenyre 70 pályázat érkezett, a szakmai zsűri öt nyertest hirdetett ki.

Az egyik nyertes ’A fiataloktól fiataloknak’ címet viselő DisHelps projekt, mely az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány támogatásával indult el az InnoMax-pályázaton. A fiatal fejlesztők egy olyan tudásbázist szeretnének összeállítani, amelyen keresztül a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek kaphatnak segítséget.

Idén először támogatott digitális oktatással kapcsolatos eszközbeszerzést az Invitech az InnoMax Díj keretében. A pandémiás helyzet generálta eszközpályázat győztese az Anyaoltalmazó Alapítvány lett. A támogatással a náluk átmeneti szállást kereső anyák gyermekeinek tanulását segítik. A szervezet célja, hogy az átmenetileg vagy tartósan otthontalanná vált családok befogadásával megelőzze, illetve megszüntesse a gyermekek veszélyeztetettségét, és megakadályozza a családok szétszakadását. Az alapítvány kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a gyermekek ne csak csoportos foglalkozások keretében, hanem egyéni fejlesztés lehetősége mellett is megkaphassák a szükséges segítséget.

A diákok számára hozzáférhető drónprogramozási fejlesztést is támogatott idén az Invitech. A nyertes szervezet az orosházi Németh Imre Alapítvány, alapvető célja a környezettudatos nevelés, valamint az ezzel kapcsolatos oktatási és képességfejlesztési programok támogatása. A stratégiai tervük alapján a diákok első lépésben a robotikával, második lépésben pedig a 3D nyomtatással ismerkedhettek meg közelebbről, az újabb lépés pedig a pilóta nélküli repülők világa.

Idén ismét sikeresen pályázott a Pro Gemmo Alapítvány. Pályázatuk keretében a győri Mobilis Interaktív Központban fognak digitális, interaktív környezetvédelmi oktatásokat tartani az oda látogató iskoláskorú gyerekeknek. Az előadások során felhasználják a kiterjesztett valóság technológiáját is, amelynek köszönhetően az okostelefonok által tudnak fenntarthatósági információkat és ökopraktikákat közvetíteni.

A Mindenegyüttmegy Egyesület Organikus Értéktár projektje nyerte el idén az InnoMax közönségdíját. A szervezet célja a teljes életmód- és ökológiai paradigmaváltást megvalósító vidéki és városi kisközösségek segítése. Projektjük a természettel együttműködő megoldásokat alkalmazó, az egészséges életmód kultúrájának lehetséges eszközeit és módszereit gyűjti össze, és közérthető formában mutatja be. Olyan interneten elérhető adatbázis építésén dolgoznak, amely a kulcsjelentőségű témaköröket – például természet, építés, eszköz és technológia, egészség és élelem, oktatás és kultúra, közösség – egységes keretrendszerbe foglalja.
A közösségi oldalon az eddigi közönségdíjasok közül ők kapták a legtöbb szavazatot.

Források:

https://24.hu/fn/uzleti-tippek/2021/07/06/okologiai-tudastar-es-tanulast-segito-applikacio-is-az-innomax-nyertesek-kozott/

https://24.hu/fn/uzleti-tippek/2021/06/19/dronprogramozas-es-kiterjesztett-valosag-is-nyert-az-innomax-dijon/

 

Kép forrása: https://infoalap.hu/