A szellemi tulajdon védelme
 

Gábor Dénes-díj 2021 – október 11-ig várják a felterjesztéseket

A A A    Nyomtatható verzió

A NOVOFER Alapítvány idén is meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.

Gábor Dénes-díjra a természettudományos szakterületek valamelyikén tevékenykedő, magyar állampolgár jelölhető. Az ideális jelölt teljesen új tudást létrehozó szakember, aki ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, kimagasló tudását színvonalas oktatói/nevelői tevékenysége során környezetének átadja, szakterületén jelentős társadalmi aktivitást is kifejt, látóköre messze meghaladja a szűken vett szakterületet.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással-, fejlesztéssel-, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények-, a kamarák-, a műszaki és természet-tudományi egyesületek-, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék (terjesszék fel) GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló) szakembereket, a kiemelkedően eredményes innovatív teljesítményük elismerésére.

A Gábor Dénes-díj nem egy életpálya elismerését, hanem az elmúlt 5 évben folyamatosan nyújtott és kiemelkedően eredményes teljesítmény elismerését célozza. Alapvető célja a névadó életpályájával szimbolizált innovatív magatartás elismerése.

Az elektronikus teljes jelölés beküldési, a papíralapú adatlap postára adási határideje 2021. október 11.

További részletek a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ oldalon érhetők el.

 

Forrás:

https://mta.hu/mta_hirei/innovatorok-kerestetnek-gabor-denes-dij-2021-111527

Kép forrása:  http://www.gabordenes.hu/