A szellemi tulajdon védelme
 

TájékozottBeteg néven új mobiltelefonos alkalmazás készült

A A A    Nyomtatható verzió

Annak érdekében, hogy tudatosabban készüljünk az orvostalálkozókra, tájékozottabbak legyünk egészségügyi kérdésekben és személyre szabottan megismerjük a szükséges szűrővizsgálatokat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete hazai szakemberek bevonásával új mobiltelefonos applikációt fejlesztett TájékozottBeteg néven.

Mit tud az innovatív applikáció?

·       Segít alaposan felkészülni az orvosunkkal történő találkozásra. Az applikációban található speciális űrlap előzetesen segít átgondolni a felmerülő kérdéseket, amelyeket – az azokra kapott válaszokkal, a szedett gyógyszerekkel és a következő találkozó időpontjával együtt – el is menthetünk, illetve az űrlapot e-mailben elküldhetjük vagy kinyomtathatjuk, és a találkozóra magunkkal vihetjük.

·       Összesíti a kor alapján ajánlott, személyre szabható szűrővizsgálatokat, amelyeket vizsgálatonként a naptárunkba is elmenthetünk.

·       Ezen felül tartalmaz: laborlelet-értelemző szótárt, különböző betegségekkel kapcsolatos tényeket és tévhiteket, a magyar onkológiai betegút állomásait a tünetek jelentkezésétől, illetve a szűréstől kezdve a gyógyult beteg utánkövetéséig, valamint gyermekkori és felnőttkori védőoltásokkal kapcsolatos információkat.

 

Forrás:

https://aipm.hu/hu/hirek/olvas/felkeszuletlenul-erkezunk-az-orvoshoz-uj-magyar-applikacio-segiti-a-betegeket

 

Kép forrása:  https://aipm.hu/hu/