A szellemi tulajdon védelme
 

Baumit Life Challenge 2021

A A A    Nyomtatható verzió

A Baumit 2021-ben online formában rendezte meg az építészek és kivitelezők legnagyobb elismerései között számon tartott Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. 

A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában – családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék, különleges textúra – értékelte.

Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak között is képviseltette magát a nemzetközi döntőben. 

A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, amely a műemléki védettséget élvező Szer Monostor romjainak egy részére épült 230 négyzetméteres foglalkoztató épülettel büszkélkedhet. Az épületben helyet kapott a gyógynövény feldolgozó és szárító részleg, egy palánta nevelde, valamint egy ökobolt is. 

A családi ház kategória magyar pályázata, – amely az építész házaspár és gyermekeik saját családi otthona Budakeszin –  elsőként az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt kategóriagyőztesnek járó kitűntetést is elnyerte. 

Baumit Life Challenge 2020 – Interjú a családi ház kategória nyertesével: https://www.youtube.com/watch?v=zOius6rxPSU

 

Forrás:

https://baumit.hu/hirek/sosem-latott-magyar-siker-a-nemzetkozi-epiteszeti-palyazaton

Kép forrása: https://int.baumit.com/lifechallenge2020