A szellemi tulajdon védelme
 

Red Dot elismerést kapott egy magyar média designer munkája

A A A    Nyomtatható verzió

A designvilág Oscar-díjaként emlegetett Red Dot elismerést Brands&Communication Design szekcióban, Brand Design & Identiy kategóriában idén Balogh Balázs a magyar Studio That’s italapítója nyerte el.

Balogh Balázs a Budapest Design Week 2019. évi fesztiváljára készített arculatát, valamint Huzella Júlia színművésszel közös projektjét, a Tíztőlmesét is jutalmazta a szakmai zsűri.

A tervező a Design Week 2019. évi fesztiválra készített arculata egy piros pontokból felépülő, hullámzó mintarendszer, amellyel Balogh Balázs egy olyan generatív és parametrikus arculatot alakított ki Forrai Brigitta programozó közreműködésével, ami Magyarországon formabontónak számít. A különleges megoldásnak köszönhetően a pöttyök felülettől függően változtatták mozgásukat és méretüket, így lényegében állandó interakcióban álltak a felhasználóval.

Balázs és Huzella Júlia színművész közös projektjét, a Tíztőlmesét is értékelte a nemzetközi zsűri, Digital Solutions – Design in Times of Transformation kategóriában, amelynek keretében a kommunikáció és interakció módját megváltoztató digitális megoldásokat díjazzák.

A mesecsatorna 2020-ban, a koronavírus okozta korlátozások során született. A Tíztőlmese mai magyar meseirodalmat és népmeséket dolgoz fel Huzella Júlia előadásában, az így készült videós tartalmakat pedig bármilyen digitális eszközről lejátszhatjuk. A célközönség a 3-6 éves korosztály, és ún. Meséspolcokról válogathatunk a történetek közül.

A világ legnagyobb design elismerését, a Red Dot Design Award – "piros pont" – díjat 1955 óta osztják ki. A díjat jelenleg három területen adományozzák: termékdesign, kommunikációs design és design koncepció. A résztvevők száma évről-évre fokozatosan növekszik.

 

Forrás:

https://budapestdesignweek.hu/2020/hirek/red-dot-dijat-nyert-balogh-balazs-media-designer

Kép forrása: https://budapestdesignweek.hu/