A szellemi tulajdon védelme
 

Négy magyar felsőoktatási intézmény szerepel az egyetemek világrangsorában

A A A    Nyomtatható verzió

Megjelent a Center for World University Rankings (CWUR) idei világranglistája. A világ ezer legjobb egyeteme közé 2021-ben négy magyar egyetem került, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, valamint a Szegedi Tudományegyetemet a 601-700., a Semmelweis Egyetemet a 701-800., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet a 801-900. kategóriába sorolták az ARWU-rangsor készítői.

A világ egyik legjelentősebb felsőoktatási rangsorát, az ARWU-t 2003 óta minden év augusztusában a kínai Chiao Tung Egyetem készíti el. Az ezres lista és az 500-as szakterületi lista összeállításakor az oktatók publikációs teljesítményét, idézettségét, valamint a tudományos munkájuk jelentőségét veszik figyelembe, de számít a Nobel-díjas és Fields-érmes oktatók és öregdiákok aránya egyaránt.

A világrangsor összeállítása során több mint 1800 felsőoktatási intézményt vizsgálnak, amelyeket hat indikátor alapján csoportosítanak.

A világranglista idei első három helyezettje a Harvard University és a Stanford University (USA), illetve a Cambridge University (UK).

 

Forrás:

https://www.bme.hu/hirek/2021816/A_Muegyetem_ismet_szerepel_az_egyetemek_vilagrangsoraban

Kép forrása:  https://www.inf.elte.hu/en/