A szellemi tulajdon védelme
 

Narke, a világ első elektromos jetskije

A A A    Nyomtatható verzió

A teljesen magyar fejlesztésű elektromos jet ski a Narke magyar mérnökei által végzett fejlesztői munka eredményeként már 50 kilométer megtételére képes egy töltéssel. A Cyberjet elektromos motorjának teljesítménye 95 lóerő, a jármű végsebessége 55 km/h. A jármű fejlesztői kiemelten ügyeltek a fenntarthatósági szempontokra és a biztonságra. Ennek megfelelően merülése kifejezetten sekély, így nem kavarja fel az iszapot olyan mértékben, mint például a tőkesúllyal rendelkező hajók. Az elektrojet sebességét gyárilag beállított üzemmódok korlátozzák, irányíthatósága és fékrendszere pedig gyors manővereket és megállást tesz lehetővé. Propellere zárt alagútban működik, így nem okoz sérülést a vízi élőlények egyikének sem.

A tisztán elektromos meghajtású, újgenerációs Cyberjet zéró károsanyag-kibocsátású, és egyáltalán nem szennyezi a levegőt, illetve az élővizet.

Az Electrojet hajólevéllel rendelkezik, vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges. Balatoni-, belvízi-, illetve tengeri használatát a Közlekedési Hatóság engedélyezte.

 

Források:

https://startuponline.hu/vizi-etelszallitas-mesterseges-intelligenciaval-mar-a-balatonon-is/

https://www.narke.com/?lang=hu

Kép forrása:  https://www.narke.com/configurator/?lang=hu