A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos nemzetközi elismerést kapott két magyar dizájner Nousu lámpakollekciója

A A A    Nyomtatható verzió

A világ legnagyobb design elismerését, a Red Dot Design Award – "piros pont" – díjat 1955 óta osztják ki. A díjat jelenleg három területen adományozzák: termékdesign, kommunikációs design és design koncepció. A pályázók 18 kategória valamelyikében nevezhetik innovatív alkotásaikat, legkedveltebb területeik az információs technológia, a telekommunikáció és az elektronika. A résztvevők száma évről-évre fokozatosan növekszik.

A rangos elismerést az idén két magyar formatervező, Miklósi Ádám és Koczka Kristóf Nousu lámpakollekciója kapta. A termékcsalád egy függőlámpából, egy olvasó-, és egy asztalilámpából áll, melyek azonos elven, de megoldásaikat tekintve különböző módon forgathatók.

A lámpakollekció karakterét a búrák homokfújt, derengő és víztiszta, áttetsző üvegfelülete közötti finom, térbeli átmenet adja.

Az alkotók szerint „az egyszerű funkcionalitású, a tiszta tömegű, tubuláris lámpatest” lakások, irodahelyiségek kiegészítője lehet, folyamatosan alkalmazkodva a tér, illetve a felhasználók aktuális adottságaihoz, igényeihez.

 

Forrás:

https://roadster.hu/miklosi-adam-es-koczka-kristof-red-dot-dija/

Kép forrása:  https://www.octogon.hu/cimkek/l%C3%A1mpacsal%C3%A1d/