A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket, szeptember 9-én a Parlamentben

A A A    Nyomtatható verzió

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit idén negyedik alkalommal az Országház Felsőházi termében adták át ünnepélyes keretek között szeptember 9-én.

2021-ben 41 főcsoportban több mint 100 témakörben hirdették meg a tendert a Kárpát-régió egész területén, melyre egyaránt jelentkezhetett minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet 2019-ben a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások megbecsülésére hozták létre.   Azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A Nagydíj elnevezése közvetlenül utal annak tartalmára, jelzi a védjegyoltalom jogosultjainak és partnereinek filozófiáját és elkötelezettségét, továbbá a valódi értékekre irányítja a figyelmet, elutasítva a hamisat, a silány minőséget. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

Az elismeréseket az idei évben 38 pályázó 41 pályázata nyerte el, akik ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy egy éves díjmentes használatára is jogosultak lettek. A legkiemelkedőbb pályázatok közül 12-en, munkájuk külön elismeréseként értékes különdíjakban is részesültek.

A díjazottak között az agráriumot képviselő, főleg a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő pályázatok alkották továbbra is a legnépesebb csoportot.

Az idei kitüntetettek többsége kis-és középvállalkozás volt, de  egyre több a mikró vállalkozás pályázó is.

A 2021-ben védjegyhasználatot nyert pályázók listája az Érték és Minőség Nagydíj hivatalos weboldalán letölthető.

 

Forrás:

https://www.emin.hu/sajtoszoba/sajtokozlemeny

Kép forrása:  https://www.facebook.com/ertekesminosegnagydij/