A szellemi tulajdon védelme
 

Ifjú tudósok tudományos vetélkedője

A A A    Nyomtatható verzió

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal várja a középiskolák 11-12. évfolyamos, kiemelkedően tehetséges tanulóinak jelentkezését a 2021/2022. tanévre meghirdetett „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedőjére.

A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák jártasságukat, tudásukat egy adott tudományban. Az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő elfogadható versenytantárgyai: történelem, biológia, kémia, magyar irodalom, fizika és informatika. A vetélkedő során az egyéni indulók a 2021/2022. tanévben három tudományterületen a magyar irodalom, a fizika és az informatika területén mérhetik össze tudásukat.

A versenyre Magyarországról és a Kárpát-medence országaiban élő 11-12-es középiskolások nevezhetnek a https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/ oldalon megjelent kiírás szerint.

Díjazás: mindhárom tudományterületi döntő esetében annak a győztese elnyeri „AZ ÉV IFJÚ TUDÓSA” megtisztelő címet, valamint értékes jutalmakban részesül. A döntők további helyezettjei is jutalmat és elismerő oklevelet kapnak. A harmadik fordulóba jutott tanulók és felkészítő tanáraik elismerésben részesülnek, a vetélkedő 1-3. helyezettje a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kap, a korábbi években szerzett versenyeredmények nem évülnek el!
A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes, a jelentkezéseket október 4-ig várják.

 

Forrás:

https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/

Kép forrása:

https://mediaklikk.hu/musor/ifjutudosok