A szellemi tulajdon védelme
 

Különdíjat kapott három magyar fiatal az EU Fiatal Tudósok Versenyén

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európa Unió által évente szervezett, legjelentősebb és legrangosabb tehetség-kutató és gondozó programnak, a Fiatal Tudósok Versenyének döntőjét,  melyre a világ 34 országából érkeztek fiatalok, az idén szeptember 17. és 19. között Salamancaban rendezték meg.

A több tízezer, 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott döntősök között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 2020/2021. évben megrendezett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázatának készítője képviselhette.

A 2019/20. évi hazai verseny győztes projektjei, a tavaly elmaradt európai döntő helyett, külön szekcióban, ugyancsak részt vehettek az idei európai döntőn.

Az idei, salamancai megmérettetésen három magyar fiatal pályamunkája különdíjban részesült.

Az Európai Bizottság Joint Research Centre különdíját Ecsedi Boglárka „Visszaáramlások detektálása tanulóalgoritmus használatával - mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben” projektje nyerte el.

A Salamancai Egyetem Salamanca Rákkutató Központjának (CIC) különdíját Seitz Erik kapta,  nyertes pályázatának címe:  „Az epitheliális-mezenchimális átmenet (EMT) új, többsejtes hálózatos modelljének kifejlesztése és új, potenciális gyógyszercélpont megtalálása a hibrid-EMT-nek a modellbe építésével”.

Wolfram Kutatói Díjban részesült Balázs Gábor Gergő, „Láthatatlan kísérő nyomában egy egzotikus csillagrendszerben” című projektjével.


Forrás:

https://www.innovacio.hu/2b_hu.htm#3

Kép forrása: https://twitter.com/aor_4