A szellemi tulajdon védelme
 

A héten még ingyenesen látogatható a 360 Design Budapest kiállítás

A A A    Nyomtatható verzió

Október 10-ig várja az  érdeklődőket a Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított, új, innovatív és fenntartható formatervezési irányokat bemutató, ingyenesen látogatható 360 Design Budapest kiállítás, melyen idén is központi szerephez jutnak a V4-es országok tervezői, így a magyar designerek sorát cseh, lengyel és szlovák alkotók munkái egészítik ki. Mintegy 40 tervező bútorait, lámpáit és kerámiáit mutatja be a kiállítás.  A magyar nyelvű tárlatvezetések mellett  a külföldi látogatókra gondolva helyet kapnak az angol nyelvű bemutatók is.

A designszakma kiemelkedő szereplőinek munkáit négy tematikus kiállítótérben mutatja be a rendezvény. Az első kategória a tervezői, a második a craft kategória, a harmadik kiállítótér főszereplői az anyagtudatos tervezők, végül, de nem utolsó sorban műtárgy értékű, iparművészeti eljárásokkal készült termékekkel találkozhatnak a látogatók.

A fizikai kiállítótér egy digitális platformon gömbpanorámás felvételeken keresztül online is bebarangolható lesz, továbbá egy virtuális túra keretében nemcsak a magyar designtárgyakat lehet 3D-ben megtekinteni, hanem regionális formatervezők remekeit is.

A rendezvény keretében megvalósulnak a HFDA Academy: design DIALOG, több részből álló edukációs jellegű kerekasztal-beszélgetések is, magyar és regionális szakemberek részvételével. A beszélgetések időpontjáról és a tárgyalt témakörökről a kiállítás honlapján érhető el bővebb információ.

 

Források:

https://www.femcafe.hu/cikkek/home-design/360-design-budapest-kozel-40-formatervezo-kiallitas-megnyito

https://budapestdesignweek.hu/2020/program/360-design-budapest

Kép forrása:

https://budapestdesignweek.hu/2020/program/360-design-budapest