A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar családi vállalkozás egészséges sertéshús termékeket fejlesztett

A A A    Nyomtatható verzió

Magyarország  délkeleti részén, a Csongrád megyei Felgyő Községben a Gulyás és Társa által üzemeltetett családi húsfeldolgozó üzemben az egészségre jótékony hatással bíró, magas biológiai értékű kendermag készítményeket tartalmazó sertéshús termékcsaládot fejlesztettek.

A valamennyi húskészítmény kategóriában - vörös áru, sonkák, májasok, szárazáru - kifejlesztett termékek közös jellemzője a kendermagfehérje, az edesztin és a kendermagolaj tartalom, melyek fogyasztása beltartalmi paramétereik alapján jótékonyan befolyásolja az emberi egészség megőrzését és fenntartását. 

A szakemberek a prototípusok előállítása során olyan technológiát dolgoztak ki, amely jelentős mértékben növeli a hasznos tápanyag mennyiségét az étkezés szempontjából nagyon fontos feldolgozott húsféleségekben. Az új eljárások lehetővé teszik olyan növényi alkotórészek - szója, repce - elhagyását a gyártási folyamatból, amelyek az emberi szervezet számára kevésbé előnyös összetevőket vagy fitohormonokat tartalmazhatnak - olvasható a napi.hu oldalán.

 

Forrás:

https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/ujfajta-egeszseges-hustermekeket-fejlesztettek-ki-magyarorszagon.738133.html?utm_campaign=hu.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=napi.contentexchange.me

Kép forrása:  https://gulyashus.hu/rolunk