A szellemi tulajdon védelme
 

Richter Anna Díj

A A A    Nyomtatható verzió

A Richter Gedeon Nyrt. negyedik alkalommal hirdette meg a Richter Anna Díjat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, illetve a társadalmi jóllét fontosságára. Ennek érdekében inspirálja az egészségügy, az oktatás, a kutatás és a gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket a kreativitásra. A legjobb ötletek kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújt, emellett bemutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít és segíti megvalósulásukat.

A benyújtott pályázatok az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon kell, hogy hozzájáruljanak az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjainak megkönnyítéséhez, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

A zsűri kategóriánként 3-3 csapatot juttat a döntőbe, ahonnan 1-1 csapat nyeri el a zsűridíjat. A nagyközönség online szavazattal választja ki az összesen 12 döntős közül a közönségdíjast. A Richter Anna Díjjal együtt mind az öt díjazott csapat egyenként 4 millió forintot kap a nyertes pályázatban részletezett projektterv megvalósítására.

Pályázni 2021. november 30-ig lehet

A pályázati kiírás a https://richterannadij.hu/index.php/#palyazat oldalon érhető el.

___________________________________

A 2021-es évben a harmadik Richter Anna Díj ünnepélyes díjátadója  virtuális térben került megrendezésre.  Szeptember végéig sikeresen megvalósult az idei öt győztes projekt, melyeket október 12-én ünnepélyes keretek között mutattak be a csapatok a nagyközönségnek és a sajtó képviselőinek.

A győztesek az alábbi témákkal szerezték meg a zsűri és a közönség szavazatát:

Érzékenyítő játékfilm a demenciáról, egészségmegőrzés és fenntarthatóság kosárközösségek és helyi termelők együttműködésével, játékos workshop középiskoláknak a természettudományos pályák népszerűsítéséért, dokumentumfilm a gerincműtétről, modern kivitelezésű prehospitális kézikönyv a mentősök munkájának támogatására.

https://richterannadij.hu/index.php/hirek-aktualitasok/49-bemutattuk-az-iden-megvalosult-ot-dijazott-projektet

 

Forrás:

https://richterannadij.hu/

Kép forrása: https://richterannadij.hu/