A szellemi tulajdon védelme
 

Design Világnap – 2017. június 29.

A A A    Nyomtatható verzió

Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a Design Világnapját először.

A világnap idei, a design társadalomformáló ereje témaköréhez kapcsolódóan nyilvános kerekasztal beszélgetés és kötetlen eszmecsere folyik majd arról, hogyan lesz egy designerből vállalkozó, és hogy hogyan jön mindehhez a fenntarthatóság?

A beszélgetésben résztvevő, jól ismert szakemberek a design problémaorinetált megközelítésmódján át foglalkoznak majd a vállalkozásindítás kihívásaival, a kreatívipar társadalmi szerepével, a felhasználóközpontú fejlesztések kérdésköreivel.

A beszélgetést szakértőként vezeti Radácsi László PhD, fenntarthatósági szakértő (Budapesti Gazdasági Egyetem).

Beszélgetőtársak:

Gálik Györgyi, designinnováció mérnök doktorandusz, School of Design, Royal College of Art, design kutató, Future Cities Catapult, brit kormányzati innovációs kutatóközpont, London.

Hosszú Gergely, négyszeres Red Dot díjas designer, ügyvezető, tulajdonos, CO&CO Designcommunication Kft. Koós Pál, Ferenczy Noémi-díjas formatervező, egyetemi docens, intézetigazgató, Design Intézet, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az MFT elnökhelyettese. Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja Ács Zoltán, a Design Terminál szakmai igazgatója.

A téma iránt érdeklődőket szeretettel várják a szervezők június 29-én a BÁLNÁ-ba.

A helyszín pontos címe: HYGGE (IX., Fővám tér 11-12.)

Regisztráció nem szükséges, belépődíj nincs.

Az esemény társszervezője a Bálna Budapest.

 

Hír és kép forrása:

Design Világnap 2017 – Indíts! – programok-budapest.hu