A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar kulturális startup geolokációs távolsági útikalauzt fejleszt

A A A    Nyomtatható verzió

Utazás közben, ülve is felfedezhetjük a tájat egy magyar kulturális startup fejlesztésének köszönhetően. Innovációjuk lényege, hogyan lehet újszerű megközelítéssel bemutatni egy várost vagy a környező tájat.

A GPS- alapú applikációjuk feladata az utazás közben észlelt táj feltérképezése, a hozzá kapcsolódó tartalom megosztása az utazóval.

Első körben a Dunakanyar, majd a Pest-Vác, ősztől pedig a Budapest-Varsó útvonalon közlekedők tudása bővülhet az érintett tájakról, városokról készült ismertető narrációval. A későbbi tervek szerint Ausztria és Olaszország nagysebességű vonalaira is készül majd tartalom.

Az applikáció iOs és Android platformokon is elérhető, de önálló weboldalt – https://horizonguide.net/  – is kapott az útikalauz. Használhatóságát a térerő vagy a wifi gyengesége akadályozhatja.

A „kulturális startup” ötletgazdája Kollai István, számos útikönyv szerzője és szerkesztője. A fejlesztés további résztvevői: dr. Magyarics Zoltán, a Regionalbahn szerkesztője és Nagy Kornél, az Európai Vasúti Ügynökség munkatársa.

 

Forrás:

Utazol, kinézel az ablakon. Egy magyar app megmondja, mit látsz – forbes.hu – 2017. június 13.

 

Kép forrása: https://wordpress-honlap.com/portfolio/horizonguide-net/