A szellemi tulajdon védelme
 

Innovációs díjjal jutalmazták a HungaroControlt Dubaiban

A A A    Nyomtatható verzió

A Dubai Airport Show-n Innovációs díjjal jutalmazták a HungaroControlt a 2015. február 5-től – Európában elsőként – bevezetett, korlátozások nélküli szabad légtérhasználatáért „free route”. Ennek köszönhetően a légitársaságok a lehető leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb módon tervezhetik meg és bonyolíthatják le repüléseiket Magyarország légterében.

Az új intézkedés óta a hazánk felett átrepülő járatok útvonala 4,5 millió kilométerrel csökkent, 48 kilogrammal kevesebb szén-dioxid került a levegőbe és mindezeken felül még 9 millió dollár értékű üzemanyag megtakarítást is eredményezett.

A vállalat először 2017 februárjában részesült szakmai kitüntetésben a koncepcióért, amikor az Európai Minőségügyi Szervezettől megkapta a Nemzetközi Minőség-Innovációs díjat.

Az Európai Bizottság rendelete a szabad légtérhasználat bevezetését 2022-től teszi kötelezővé egész Európában, azonban a HungaroControl révén Magyarország jóval a határidő előtt, idő- és térbeli korlátozások nélkül teljesítette ezt a kötelezettséget.

 

Forrás:

Egymillió repülőút károsanyag-kibocsátását spórolták meg a hazai légiforgalmi irányítók - Nemzetközi elismerésben részesült a HungaroControl – hungarocontrol.hu – 2018. május 10.

Kép forrása: http://www.hungarocontrol.hu/