A szellemi tulajdon védelme
 

Önfertőtlenítő falburkolatot készít a győri Graboplast

A A A    Nyomtatható verzió

Hamarosan elérhető lesz a győri Graboplast új terméke, a saját kutatás-fejlesztés eredményeként megvalósított, speciális felületkezeléssel ellátott önfertőtlenítő falburkolat, mely vegyszer nélkül képes lebontani a mikroorganizmusokat, így a baktériumokat és a vírusokat is.

A termék felületén olyan réteget alakítottak ki, amely nyolc óra alatt még az úgynevezett szuperbaktériumokat is képes elpusztítani. Mindemellett az önfertőtlenítő réteg nem tartalmaz antibiotikumokat, így a kórokozók nem válhatnak rezisztenssé velük szemben.

 „A várhatóan heteken belül piacra kerülő, világszerte egyedülálló termék előnye, hogy olyan nagy felületeket lehet általa biztonságosabbá tenni, amelyek közösségi terekben, így kórházakban is gyakran több emberrel kerülnek érintkezésbe” – olvasható az octogon online felületén.

A speciális falburkolat a most épülő mobil járványkórházakba is bekerülhet.

A Közép-Európában a speciális padlógyártás terén meghatározó Graboplast saját szabadalma alapján több éve gyártja az elsősorban egészségügyi intézmények számára kifejlesztett Silver Knight padlóburkolatát, mely a világ számos pontján, Kínától az Egyesült Államokig bizonyított a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.

A győri cég speciális önfertőtlenítő padlójáról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk:

http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2260/a-gyori-graboplast-specialis-onfertotlenito-padloja.html

 

Forrás:

Magyar fejlesztésű önfertőtlenítő falburkolat készült – octogon.hu – 2020. március 23.

Kép forrása:  www.graboplast.com/hu/