A szellemi tulajdon védelme
 

Koronavírus információ gombbal bővül

A A A    Nyomtatható verzió

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében idén januárban kifejlesztett és azóta is nagy népszerűségnek örvendő ÉletMentő alkalmazás a járványhelyzetre tekintettel két új hasznos funkcióbővítést is kapott.

Az egyik kiegészítés a „Koronavírus információ gomb”, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára.

A másik kiegészítés az, hogy az applikáció a koronavírus-helyzettel kapcsolatos lényeges és aktuális információkról mostantól felugró értesítésekkel is tudja tájékoztatni használóit. Ennek különlegessége, hogy a felhasználó akkor is megkapja ezeket a fontos üzeneteket, ha éppen nincs megnyitva telefonján az alkalmazás vagy épp nem használja telefonját. 

Az Országos Mentőszolgálat mindenkinek ajánlja a push értesítések engedélyezését, hiszen ez a funkció csak így tudja maradéktalanul betölteni tájékoztató funkcióját, hogy a fontos üzenetek, figyelmeztetések eljuthassanak a felhasználóhoz.

 

Az ÉletMentő alkalmazásról már egy korábbi hírünkben beszámoltunk, az alábbi linken lehet megtekinteni: http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/2245/hazankban-is-meghonositottak-az-eletmento-alkalmazast.html

Az Országos Mentőszolgálat kiadott közleménye szerint az applikációt eddig több mint 450 ezren töltötték le és csaknem 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt.

 

Forrás:

Újdonságokkal bővül az ÉletMentő applikáció – magyarnemzet.hu – 2020. április 06.

Kép forrása:  https://www.hirstart.hu/hk/20200123_elerheto_az_orszagos_mentoszolgalat_eletmento_alkalmazasa