A szellemi tulajdon védelme
 

Forradalmi megoldás született a szervezet koronavírus által kiváltott túlzott immunreakciójára

A A A    Nyomtatható verzió

Baranyi Lajos Amerikában élő magyar kutató az eddigiektől teljesen eltérő megközelítését választotta a Covid-19 elleni szer megtalálásához. A professzor szerint a szervezetre a vírusfertőzés által kiváltott túlzott immunreakció az úgynevezett citokinvihar és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladás jelenti az igazi veszélyt.

A kutató infúziós terápiájával az eddigi vizsgálatok szerint meg lehet gátolni a koronavírus által kiváltott túlzott immunreakciót és a nyomában kialakuló súlyos szervkárosodásokat. A terápia során aktív peptideket, vagyis fehérjemolekulákat juttatnak infúzióval a szervezetbe, mellyel lefojtják a túlaktiválódást.

A kutató úgy fogalmazott: várhatóan heteken belül megkezdődhetnek a készítménnyel a preklinikai, illetve a klinikai vizsgálatok, előzetesen Szegeden, illetve Budapesten. Amennyiben a kezelés beválik magyar betegek juthatnak majd hozzá a világon elsőként az életmentő kezeléshez.

A professzor forradalmi megoldásáról  korábban már részletesen beszámoltunk.

 

 

Forrás:

A világon elsőként magyar betegek kaphatják meg a koronavírus okozta citokinvihar elleni terápiát – hvg.hu – 2020. szeptember 07.

Kép forrása:  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200506/koronavirus-eletmento-lehet-a-magyar-kutato-terapiaja-430260