A szellemi tulajdon védelme
 

A svájci Nestlé Hungária Szerencs városnak adományozza a kakaópor védjegyének tulajdonjogát

A A A    Nyomtatható verzió

Több mint 90 év után a svájci Nestlé Szerencs városnak adományozza a védjegy oltalom alatt álló „piros masnis cica” ábrás védjegy   tulajdonjogát.

A jövő évtől kizárólag a magyar családi kézben lévő Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja a márkához kötődő, a magyar háztartások egyik kedvencének számító Szerencsi kakaóport, megőrizve azokat az értékeket, amelyeket a magyar fogyasztók ezidáig megszokhattak

A Szerencsi csokoládé története 1923-ra nyúlik vissza. Ekkor nyitotta meg kapuit a csokoládégyár a cukorgyár szomszédságában.
A gyár termékei a kiváló minőségüknek köszönhetően hamar népszerűek lettek országhatáron innen és túl. Néhány klasszikus termék a mai napig kapható úgy, mint a Szerencsi Retró szelet (régi nevén Melódia), a Macskanyelv, az Állat ABC és Vár csokoládék, valamint a kézzel készített konyakmeggy. Ezen termékek gyártója 1996-tól a Szerencsi Bonbon Kft.

 

Források:

https://www.origo.hu/gazdasag/20211130-szerencs-nestle-vedjegy-kakao.html?fbclid=IwAR3LlVpN5eJ3D4PUqtv46ZqdeQMELCi60VrW-hGwmOJ4Xjz5mjVU8SLBrvU

https://szerencsibonbon.hu/

Kép forrása: https://www.eszakhirnok.com/