A szellemi tulajdon védelme
 

77 ELEKTRONIKA KFT. – Millenniumi Díjas, 2011

A A A    Nyomtatható verzió

Millenniumi Díj

A 77 Elektronika Kft. 1986-ban alakult Budapesten és hamarosan jól működő, elismert magánvállalat lett. Folyamatos növekedésének záloga az innovációra és a fejlesztésre építő cégfilozófia. A vállalat két fő területe az orvosi diagnosztika és a telekommunikáció.

Az orvosi elektronika területén vércukormérő és laboratóriumi mintákat elemző fotométereket, valamint ezek reagens anyagait gyártja. Vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, ugyanakkor számos termékét forgalmazza avilág 72 országában. A vadonatúj technológia sikerrel mutatkozott be több kontinens egészségügyi intézményeiben, és a közel 35 ezer eurós laboratóriumi nagykészülékből csak Kína 120 darabot vásárolt az elmúlt évben.

A vállalat másik fő ága a távközlési berendezések fejlesztése és gyártása. A telekommunikációs ágazat az elérési hálózatra összpontosít, olyan termékekkel, mint az elmúlt évtizedben világszerte nagy sikernek örvendő vonalsokszorozó rendszerek. A vállalat rugalmasságának köszönhetően a szolgáltatók nagy megelégedéssel használják a berendezéseket Európa, Észak-Afrika, a Közel- és Távol-Kelet, Ázsia sok országában.

A77 Elektronika Kft. fő erősségei a dinamikus fiatalokból álló, elkötelezett kutató és fejlesztő gárda, a rugalmasság, a piaci követelményekhez való alkalmazkodás, fejlesztés-orientált gyártás, gazdaságos technikai megoldások.

A budapesti vállalat a gazdasági válság ellenére is 800 millió forinttal, 9,3 milliárdra növelte árbevételét az elmúlt évben. Az idei árbevétele meghaladhatja a 10 milliárd forintot. A társaság tovább bővíti meglévő fejlesztőcsapatát, tudatosan alkalmazza a termékfejlesztés legújabb filozófiáit. Az átfogó „design thinking” vezetési szemlélet mellett különösen sokat, az éves árbevétel 8-9 százalékát áldozza fejlesztésre a cég.