A szellemi tulajdon védelme
 

Csiszár István – Jedlik Ányos-díjas, 2012

A A A    Nyomtatható verzió

Jedlik Ányos-díj

Csiszár István okleveles villamosmérnök, a Ver-Ta Tudáskoordináló Kft. ügyvezetője.

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte, ahol 1978-ban villamosmérnöki, 1983-ban gazdaságmérnöki oklevelet szerzett. Az elektronikai alkatrészeket gyártó Remix Rádiótechnikai Vállalat Szombathelyi Gyáregységénél dolgozott termelésirányítóként, majd a termékek villamos minősítését vezette. Később elemző közgazdászként a vas megyei vállalatok műszaki fejlesztési tevékenységét segítette a ’80-as években.

Az Országos Találmányi Hivatallal együttműködve évekig szervezett találmányi kiállításokat, iparjogvédelmi tájékoztatást és képzést. Mindmáig a megye iparjogvédelmi, szellemitulajdon-védelmi tevékenységének fő előmozdítója, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési vezetőjeként, 1995-től az innovációs, a szellemitulajdon-védelmi és a minőségügyi tárgykörök, feladatok gazdája, a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Díj pályázat szervezője. 

Csiszár István ma is aktívan együttműködik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával: meghatározó a közreműködése a 2005-ben kezdett VIVACE programban és a zalaegerszegi szellemitulajdon-védelmi információs pont 2010. évi megszervezésében. Számos szakmai kiadvány szerzője és szerkesztője.