A szellemi tulajdon védelme
 

Horváth József – Jedlik Ányos-díjas, 2012

A A A    Nyomtatható verzió

Jedlik Ányos díj

Horváth József távközlési technikus, a Műszer Automatika Kft. igazgató-tulajdonosa.

Mai cégének jogelődjét 1982-ben alapította Műszer Automatika Kisszövetkezet néven, az egyik első hazai magánvállalkozásként. Mára a Műszer Automatika Kft. éves árbevételének több mint 90 százalékát saját fejlesztésű és gyártású termékeinek értékesítéséből éri el. A vállalkozás fejlesztései teljes egészében a magyarországi és az európai ipari elektronikai, biztonságtechnikai piacon értékesülő, alkalmazott K+F tevékenységek. Fő erőssége a műszaki fejlesztés és a jó minőségű gyártás kapcsolata.

A Műszer Automatika elismert fejlesztő, gyártó és szolgáltató vállalkozás Kelet-Közép-Európában a vasúti biztosító- és ipari biztonságtechnikai berendezések piacán. Másik fő termékprofilja a gázérzékelő rendszerek fejlesztése, gyártása és karbantartása.

A közel harminc éves tudatos K+F tevékenység eredményeként a dinamikusan fejlődő vállalkozás komoly szakmai sikereket mondhat magáénak. Fő piacaik között a gázérzékelő műszerek tekintetében főként Románia, Ukrajna és Oroszország szerepel, vasúti eszközeiket pedig Magyarország mellett Spanyolországban, Olaszországban, valamint Irakban alkalmazzák.

A cégtulajdonos Horváth József, akinek személyes alkotó tevékenységét az iparjogvédelem területén 25 megszerzett oltalom fémjelzi.