A szellemi tulajdon védelme
 

Mészáros Antal - Jedlik Ányos-díjas, 2017

A A A    Nyomtatható verzió

Jedlik Ányos díj

Mészáros Antala CSOMIÉP Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója.

Mészáros Antal, tagja a Magyar Beton Szövetségnek, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének, a Magyar Iparjogvédelmi Egyesületnek, a Magyar Marketing Szövetségnek, a METESZ Előregyártási Szakosztályának elnökségi tagja 1982-tő1. Munkásságát Kiváló Újító cím ezüst fokozatával 1974-ben, arany fokozatával ismerték el 1976-ban és 1980-ban. A Kiváló dolgozó címet három alkalommal,1976, 1988 és 2001-ben nyerte el. A VOSZ 2002-ben Az év vállalkozója kitüntető címmel jutalmazta. 2002-ben vállalkozásával Innovációs Nagydíjat vehetett át. 2003-ban a termelővállalkozások kategóriájában a legdinamikusabban fejlődő cégnek járó különdíj illette meg.

Mészáros Antal 2005-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért kitüntetést kapott. 2014-ben a CSOMIÉP Betonmelior Kft. az „Aknás kerethíd keretelem” termékével 10. alkalommal érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, amellyel a kiemelkedő innovációs teljesítményt, az új munkahelyek megteremtését, az exportorientációt ismerték el. Még ugyanabban az évben, az Országgyűlés elnökétől elnöki különdíjat vehetett át. Mészáros Antalnak 11 engedélyezett magyar szabadalma van, első sorban különböző célú, kombinált illetve előre gyártott betonburkolati elemekre, tartószerkezetekre vonatkozóan. Kiemelkedő innovációt jelentő találmányaiban a beton előállítása során öntömörítő eljárással készítik el amelybe egyúttal erősítő acélszálakat kevernek.

Mészáros Antal dinamikusan fejlődő cégében az innovációt és a munkahelyteremtést elismerésre méltó iparjogvédelmi tudatossággal folytatja.