A szellemi tulajdon védelme
 

„Kreatív gyár” várja a vendégeket a Sziget Fesztiválon

A A A    Nyomtatható verzió

Az S’39 Hybrid Design Manufacture csapata kreatív élménygyárral, játszóházzal várja a szigetre látogató felnőtt fiatalokat. PLEASURE_FACTORY nevű pavilonjaikban egy héten át, napi 24 órában „gyártják” az élményeket, és gondoskodnak a látogatók önfeledt szórakozásáról.  

„Az S'39 Hybrid Design Manufacture installációja napközben felnőtteknek szóló, 1:1-es építőjátékot és edzőtermet nyújt az érzékeknek, este pedig menő dj-kel buliközponttá alakulnak. A PLEASURE_FACTORY egyes részei a különböző érzékekre hatnak. Az első konténer a zsúfolt fesztiválélményt imitálja. A látogatóknak szivacstenger-erdőn és tengernyi színes szivacslabdán kell átverekedniük magukat, mintha a Nagyszínpad előtt állnának.

Egy kaleidoszkópra emlékeztető kristályszerkezetben nyugalomra talál az ember, míg egy hatalmas csőben épp ellenkezőleg: egy ipari ventilátorral szélcsatornát alakítanak ki, ahol az ember egész teste „lobogni” kezd. A következő konténer a tapintást és a hallást élesíti: a hangraktárban mindenféle felületek és tárgyak között lehet lépkedni, turkálni, aztán az ipari orgonán zenét is lehet komponálni. A kísérleti zeneszerzők szabályozhatják a hangerőt, és bármikor megállíthatják vagy újraindíthatják a hangorgonát. Az installációval a Szigetre költözött a Csendautomata is, amely a 2010-es PLACCC Fesztiválon mutatkozott be. A hangszigetelt kapszulában a látogató megtapasztalhatja a tökéletes csend élményét a hangos fesztiválforgatagban.

A PLEASURE_FACTORY konténerei között létrákon, lépcsőkön, állványokon lehet fel-le mászkálni, kényelmes babzsák foteleken lehet üldögélni. A korán kelőket reggelente jógával várják az „üzem” területén. Napközben a BETON kurzus önkéntesei segítségével a fesztiválozók betonból önthetnek maguknak ékszert vagy kulcstartót, és beszélgethetnek a bárpultnál vagy a nyugizónában.” – olvasható az euroastra.hu összefoglalójában.

Az S’39 csapata elsősorban komplex művészeti tervezéssel foglalkozik. Nevéhez fűződik – egyebek között –  a beton kreatív felhasználási módját bemutató BETON kurzus szervezése, a Budapesti Gettó Emlékfala a Dohány utcában, továbbá a CALTROPe nevű élő gátrendszer ötlete, mellyel megnyerték egy francia innovációs építészeti verseny fődíját.

 

Forrás:

PLEASURE_FACTORY az élménygyár a felnőtteknek a Szigeten – euroastra.hu – 2015. augusztus 12.