A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták a 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket

A A A    Nyomtatható verzió

A 2015. év kiemelkedő innovációinak adták át a Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket március 31-én, csütörtökön az Országházban.

A 2015. évi Nagydíjat az evopro csoport (Evopro Innovation Kft és az Evopro Systems Engineering Kft.) – az eRDM dinamikus vasúti terhelési rendszer kifejlesztéséért – kapta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. évi Ipari Innovációs Díját az Aluinvent Zrt. – az alumíniumhab gyártástechnológiájának kifejlesztéséért és termékeik piacosításáért – vehette át.

A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Agrár Innovációs Díját az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt.– csípős fűszerpaprika nemesítési programjáért -, míg a Környezetvédelmi Innovációs Díjat az Aquaprofit Zrt. – arzén tartalmú vizek tisztítására kidolgozott eljárásáért, berendezéséért – érdemelte ki.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi Innovációs Díját a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft-nek – komplex vészhelyzeti kommunikációs rendszeréért – ítélték oda.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2015. évi Innovációs Díjában a DAK Acélszerkezeti Kft. – biztonságos acél közúti visszatartó rendszeréért – részesült.

A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi startup innovációs díját az Arenim Technologies AB. - CrypTalk hívástitkosító szolgáltatásáért – nyerte el.

A pályázatrólés a díjazottakról bővebben a MISZ honlapján www.innovacio.hu lehet tájékozódni.

 

Forrás:
24. Magyar Innovációs Nagydíj Díjazottak – innovacio.hu– 2016. március 31.