A szellemi tulajdon védelme
 

A matektanulás lehet könnyű szórakozás is!

A A A    Nyomtatható verzió

Mósóczi András matematikatanár innovatív online matekoktató oldalán minden világos, semmi sem unalmas és kiderül, a matematika valójában nagyon egyszerű.

A mateking.hu oldal alapítója bő hat-hét évvel ezelőtt azt vette észre, hogy a matematika tankönyvek többsége igen bonyolultan közelít már az alapokhoz is.  Lépésről lépésre összeszedett oktatóanyagokat kezdett egybegyúrni, amelyek a lehető legkevesebb alapismerettel is jól befogadhatók és letisztultan magyarázzák el az összetett ismereteket. Az oldalt azért hozta létre, hogy bebizonyítsa, a matektanulás lehet könnyű szórakozás is, ahol minden nagyon egyszerű, érthető és vicces is. Az egyetemi és főiskolai matematikát humoros és rendkívül érthető formában találják meg a felhasználók rengeteg feladattal, részletes megoldásokkal, szemléletes ábrákkal. A webes felület valóban elmagyarázza a matematikát olyan részletességgel és olyan élvezetesen, hogy bárki megértse.

A mateking.hu oldal nagy népszerűségnek örvend a hazai diákok körében, erről tanúskodik a 45 ezer regisztrált felhasználói szám is.

A mateking.hu kezdeményezésből nőtte ki magát az easyMaths.hu videós portál is, ahol videókon keresztül megszólaló tanár a diákok számára érthető és élvezhető nyelvezeten adja le a tananyagot.

Bő egy évvel ezelőtt Mósóczi András és két, újonnan csatlakozott üzlettársa Kovács Zoltán és Képes Viktor a projekt nemzetközi validálására állt össze. Azonos koncepcióval elindult mathXplain.com néven az oktató felület angol verziója, mellyel az angolszász és a nyugat-európai egyetemek meghódítására készülnek a fejlesztők.

A témát érintő, korábban megjelent cikkünk: EASYmaths.hu – matematika tanulás könnyedén – 2014. március 24.

 

Források:
Halaska Gábor: Magyar matekot mindenkinek! – Figyelő 26. szám, 2016. június 30. (66. oldal)
www.mateking.hu
www.easyMaths.hu

Kép forrása: www. plus.google.com