A szellemi tulajdon védelme
 

Resysten – hazai fejlesztésű antibakteriális védőbevonat

A A A    Nyomtatható verzió

Öt éves kutatás és kísérletezés előzte meg a Resysten Hungary Kft. egy speciális, titán-dioxid alapú Resysten WhiteTitan  fotokatalitikus védőbevonatának kidolgozását, mely egyedülálló módon egészíti ki a vegyszeres tisztítási megoldásokat. Működési elve a fotooxidáció, mely fény – napfény vagy mesterséges világítás – hatására lebontja a felületére tapadt mikroorganizmusokat.

A „fehér titán” bizonyítottan, stabilan 90-95 százalékkal csökkenti a felületek szennyezettségét. A magyar cég egyedi szórástechnológiával kombinált antimikrobiális felületkezelési eljárása aktív védelmet nyújt a vírusok és baktériumok elszaporodása ellen.

A kizárólag természetes összetevőkből álló védőbevonat környezetbarát, az emberi szervezet számára teljesen ártalmatlan anyag. Szabad szemmel nem látható, a kezelt felületet megérintve sem érezhető a jelenléte.

A módszer olyannyira hatékony, hogy az elmúlt évek során a Resysten bevonatrendszert több mint 160 tömegközlekedési járművön, a M2, M3 és M4 metróvonalak mozgólépcső korlátjain, élelmiszeripari high-care területeken, egészségügyi intézményekben tesztelték. A bevonatrendszer még a legnagyobb igénybevételnek kitett területeken is közel 90%-al csökkentette a szennyezettséget mérő ATP teszt szerinti kiindulási értékeket, azaz köznapi értelemben ennyivel lett „tisztább” a kezelt felület- olvasható a resysten.hu oldalán.

A fejlesztő célkitűzései között a mikrobiológiailag biztonságosabb környezet kialakítása, a vegyszer használat csökkentése és az illékony szerves anyag kibocsátás mérséklése is szerepel.

 

 

Források:

Zseniális találmány influenza ellen – nyugatijelen.com – 2016. december 06.
Magyar innováció akadályozza az influenzajárványt – hirado.hu – 2016. november 24.
Egy innovatív magyar megoldás milliók életét mentheti meg – ma.hu – 2015. április 24.

 

Kép forrása: www.resysten.hu