A szellemi tulajdon védelme
 

Sátor helyett ioCamper!

A A A    Nyomtatható verzió

A békéscsabai Laczkó Tamás a feltalálója annak a speciális mobil apartmanháznak, melynek a jövőben jó hasznát vehetik  a kempingezés szerelmesei.

A családos gépészmérnök fejében alternatív megoldásként született meg a mobilház gondolata akkor, amikor családja kinőtte a sátrukat.  A gondolat mára valósággá vált, két és fél év alatt elkészült a 3 négyzetméter alapterületű, de 12 négyzetméterre bővíthető ioCamper nevet viselő mobil apartmanház, mely kis méretének köszönhetően könnyedén, bármilyen furgonba belefér.

„A hőszigetelt szendvicspanelekből álló szerkezetben három helyiségben vannak fekvőfelületek, ez négy teljes ágyat jelent, párnákkal, szivacsokkal, igaz, ezeket nyitáskor, záráskor mindig a megfelelő helyre kell elhelyezni az ioCamperen belül.

A mobilház működését egy falra szerelt, érintőképernyős számítógép segíti, amelyen be lehet állítani a fényeket, de internetezésre, videojátékra is alkalmas, emellett mutatja a külső, belső, valamint a hűtőgép hőmérsékletét. Az egyik helyiségben van vécé és tusoló, valamint mosdókagyló és főzőfelület is” - olvasható a Békés megyei lap, Beol.hu oldalán megjelent cikkben.

A mobilház összeállítása jelenleg két embert igényel és 15 percet vesz igénybe, a további fejlesztést követően összeállításához 10 perc is elegendő lesz majd.

A mobilház ára nagyjából megegyezik egy négyszemélyes lakókocsi árával. Az ioCamper jelenleg prototípusként funkcionál, további fejlesztése folyamatban van.

Az ioCamper-t népszerűsítő, youtube csatornán elérhető kisfilmek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.youtube.com/watch?v=SttalaFa7qY

https://www.youtube.com/watch?v=xFvfVHDySLo

 

Forrás:
Furgonba összecsukható, mobil kempingházat alkotott – beol.hu – 2018. szeptember 08.

Kép forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xFvfVHDySLo