A szellemi tulajdon védelme
 

Xeropan

A A A    Nyomtatható verzió

Xeropan a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 17 nyelven tanít angolul, illetve már németül is a kezdőszinttől egészen a felsőfokú, C1-es nyelvtudás elsajátításáig.  Az applikáció fejlesztői azt szerették volna elérni, hogy mindennapi élethelyzeteket feldolgozó anyagokon, érdekes, szórakoztató leckéken keresztül a tanuló próbáljon meg elmélyedni. Ezért izgalmas történeteken keresztül viszi véghez a tanítást, nem tankönyvi, hanem egyéb érdekes témákkal, valós élethelyzeteket bemutató videókkal szórakoztat. A beszélgetés gyakorlására is van lehetőség, egy mesterséges intelligenciával rendelkező chatbottal társaloghatnak a tanulók.

Egy 2020-ban készült empirikus vizsgálat szerint a Xeropannal tanuló diákok és Xeropan Classroomot használó tanárok 2 hónap alatt olyan eredményeket értek el, mint hat hónap alatt egy hagyományos tantermi környezetben.

A díjnyertes tananyag az elmúlt évek alatt több elismeréssel is büszkélkedhet:

2014-ben elnyerte az Appra magyar! verseny első helyezését.
2020-ban a Tech Breakthrough a debreceni Xeropannak ítélte meg a világ legjobb Interaktív Tanulást Támogató rendszere díjat.
2021-ben az Edtech Awards díjkiosztóján több kategóriában is a döntőbe jutott.

A díjnyertes tananyag több helyen is bizonyított az utóbbi időben. A járvány idején ingyenessé tették PRO funkcióit az iskolák számára, melynek köszönhetően az Oktatási Hivatal a tanulást támogató hasznos anyagok között tüntette fel honlapján.

A magyar cég a német nyelv után további fejlesztéseket tervez, a francia és spanyol nyelvek oktatásával bővítenék alkalmazásukat.

Forrás:

https://forbes.hu/uzlet/xeropan-startup-nemet-terjeszkedes/?fbclid=IwAR0ABnIVed3P0egmUaUL8yQqdkFso-D8uzeTknjb0ix8YBe_uWTUM_H7CaA

Kép forrása: https://www.origo.hu/gazdasag/