A szellemi tulajdon védelme
 

Álmok álmodói 20 – interaktív kiállítás nyílik magyar találmányokból

A A A    Nyomtatható verzió

Magyar találmányokból nyílik nagyszabású, interaktív kiállítás februárban a Millenárison „Álmok álmodói 20 - Világraszóló magyarok, világformáló találmányok” címmel.

A kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói között szép számmal találhatók a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek.

Az időszakos tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet az innováció és a tudomány szerepére, és mintát mutatva inspirálja a jövő feltalálóit.

A kiadott közlemény szerint „Mintegy 600 géniusz, valamint a mai életünket is meghatározó találmányaik ismerhetők meg a magyar vívmányokra koncentráló kiállításon. A jelent egyebek mellett a koronavírus elleni küzdelem, a hálózatelmélet és az űrtechnológia területén kiemelkedőt alkotó felfedezések képviselik. A 6000 négyzetméteres kiállítótérben az infokommunikáció, valamint az ipar- és energiaszektor leleményei is bemutatkoznak.” A tárlat egyik legizgalmasabb része a tér tudománya nevet viselő kiállításrész lesz, ahol a matematika, a repüléstudomány, az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR-rel (virtuális valóság) színesítik.

Magyarország eddigi leglátogatottabb időszaki kiállításának, a 20 évvel ezelőtti Álmok Álmodóinak a hagyományait követi a tárlat, ezúttal új megközelítésben, tudományterületek köré szervezve jelenik meg a tartalom. A témák között szerepel a mobilitás, amelyben egy különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások, emellett a vasúthálózat fejlődése is megelevenedik. Az orvoslást és élettudományokat bemutató térben a múlt vívmányai mellett napjaink eredményei is helyet kapnak a járványtörténettől a nanotechnológiáig.

A kiállítás hivatalos weboldala:  https://aa.millenaris.hu/a-kiallitasrol/

A kiállításhoz kapcsolódó bemutató kisfilm az alábbi linken érhető el:  https://youtu.be/Knhkvvpof7o

 

Források:

https://aa.millenaris.hu/a-kiallitasrol/

https://www.magyarorszagom.hu/magyarok-vilagformalo-talalmanyai-noe.html

Kép forrása:

https://imami.hu/