A szellemi tulajdon védelme
 

Digitális tudásközpont létesült Nyíregyházán

A A A    Nyomtatható verzió

Március 9-én adták át a Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrejött Digitális Tudásközpontot Nyíregyházán: robotika, virtuális valóság, automatizáció, mesterséges intelligencia - a XXI. század legmodernebb vívmányait ismerhetik meg az érdeklődők.

A Digitális Tudásközpont nem csak a gyerekek, hanem a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.

Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik a robotkutyát; kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat, és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek.

A Digitális Tudásközponthoz forduló fiatalok a jövőben a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével felmérhetik készségeiket és kompetenciáikat.

A közeljövőben 6 vidéki városban, elsőként Nyíregyházán, (Békés, Kaposvár, Kecskemét, Oroszlány és Veszprém) Digitális Tudásközpont létesül, mely felszerelését, kialakítását, szakmai támogatását és koordinációját a Digitális Jólét Program látja el.

A Tudásközpontok összességében azonos pedagógiai elvek alapján összeállított, de a helyi adottságoknak megfelelően differenciált tevékenységeket látnak el több, egymás mellett létező, egymást gyakran kiegészítő, de mindenképpen a kreativitást, a gondolkodást fejlesztő tevékenységterületen.

A tudásközpontok megálmodói és kivitelezői remélik, hogy a központok rendkívül pozitívan fognak hatni a magyar köznevelés fejlődésére is.

 

Forrás:

https://computerworld.hu/technologia/nyiregyhazan-nyilt-meg-az-orszag-elso-digitalis-tudaskozpontja-20220310-20220310-307621.html

Kép forrása:

https://outcoding.com/