A szellemi tulajdon védelme
 

A jó zene segít a kiegyensúlyozottabb vezetésben

A A A    Nyomtatható verzió

„Maradj nyugodt és vezess biztonságosan”- Március elsejével átfogó edukációs kampányt indított a Smartsurance Technologies Kft .  azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a stressz közlekedésbiztonsági kockázataira, és hasznos pszichológiai és közlekedéstechnikai tanácsokkal segítse a hazai autós közösséget.

A biztosítási innovációkat megvalósító, Cristo néven ismert, nagy népszerűségnek örvendő autós alkamazásukban újdonságként egy praktikus, kézzel fogható eszközt, egyedi zenelistát hoztak létre a Spotify zenelejátszó platformon az agresszivitás és türelemetlenség okozta stressz csökkentésére.

Egy a Cristo autós alkalmazás megbízásából készült kutatás szerint a magyar autósok közel harmada stresszel vezetés közben, 15 százalékuk pedig emiatt hajlamosabb kockázatosabb manővereket végrehajtani.

Szakemberek a balesetmentes vezetés érdekében a könnyen emészthető, közepes, vagy lassú tempójú zenék hallgatását javasolják az autóvezetőknek. A mobil applikáció fejlesztői ismert hazai DJ segítségével állították össze azt a nyolcvan, könnyed R&B és hip-hop dalokat tartalmazó zenelistát, ami segítheti a stresszes vezetőket a közúti forgalomban.

Forrás:

https://startuponline.hu/egyedi-zenei-lejatszasi-lista-segiti-a-stresszes-soforoket/

Kép forrása:

https://www.facebook.com/hellocristo/