A szellemi tulajdon védelme
 

Innovációkkal az egészségesebb jövőért

A A A    Nyomtatható verzió

Idén nagy sikernek örvendett a Hack&Heal nemzetközi ötletverseny a résztvevők és a benyújtott projektek tekintetében egyaránt: 48 országból 361 jelentkező, 52 projektmunka született.

A szervező CraftHub, a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja olyan fejlesztéseket várt, melyek megkönnyítik a páciensek mindennapjait, megreformálják a betegellátást vagy egyszerűen csak lelki támaszt nyújtanak a nehéz napokban.

Az egészségügyet érintő kihívásokkal foglalkozó kategóriában a magyar Bright Mind fejlesztés nyert. Ötletükkel a depressziós betegek diagnosztizálását és a hatékony kezelés mihamarabbi megkezdését segítik a háziorvos praxisokban az orvos-páciens kommunikáció javításával – a túlzottan leterhelt körzeti rendelők ugyanis gyakran mulasztják el felismerni a problémát. A megoldás ahhoz is hozzájárul, hogy a felismert betegek hosszabb távon is a terápiában maradjanak, és ne lépjenek ki, amint pillanatnyi javulást éreznek.

Az egészségügyi innováció kihívás nyertese a szintén hazai Continous Blood Pressure Monitor fejlesztése, egy olyan komplex vérnyomásfigyelő rendszer, amely a vérnyomás értéket az EKG és a pulzoximéter jeleiből vezeti le, az így kapott értékes információkból számos egészségügyi kockázatra, keringési elváltozásra lehet következtetni.

 

Forrás:

https://www.innoteka.hu/cikk/innovacioval_az_egeszsegesebb_jovoert.2504.html

Kép forrása:

https://hacknheal.crafthub.events/