A szellemi tulajdon védelme
 

Már lehet pályázni az L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért ösztöndíjra

A A A    Nyomtatható verzió

Tizenkilenc évvel ezelőtt hirdették meg először Magyarországon a „L’oréal-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért” programot a L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján a Magyar Tudományos Akadémia védnöksége alatt. Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.

Az ösztöndíjprogram által nyújtott lehetőségeken keresztül a fiatal, tehetséges nők fejleszthetik képességeiket és a tudomány, illetve a kutatói pálya nagyköveteivé válhatnak.

Az Eurostat 2022-es felmérése szerint a korábbi évekhez hasonlóan a tagállamokban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, ez Magyarországon alig 30 százalék.

Az összegzés szerint az elmúlt 19 évben 51 magyar kutatónő részesült az ösztöndíjban

Idén három kategóriában pályázhatnak a női kutatók: természettudományok, élettudományok és anyagtudományok, valamint formális tudományok.

A L'Oréal Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága által meghirdetett pályázatra 2022. május 22-ig várják a jelentkezéseket.

A pályázatról további információ a www.forwomeninscience.com oldalon olvasható.

 

Forrás:

https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/05/16/meghirdettek-a-loreal-unesco-nok-szamara-letrehozott-magyar-osztondijat

Kép forrása:

https://www.forwomeninscience.com/