A szellemi tulajdon védelme
 

Elindult az első hazai közönségre szabott online piactér

A A A    Nyomtatható verzió

A Kickstarter és az Indiegogo mintájára elindult az első hazai közösségi finanszírozás szolgáltatási platform, a Brancs, ahol megvalósulhatnak az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjei.

Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét. A szponzorok a támogatásért cserébe az ötletgazda által felajánlott termékeket vagy szolgáltatásokat kapják, jóval korábban, mint ahogy azok elérhetővé válnának a nagyközönség számára a piacon – ők lesznek az első vásárlók.

A Brancs közösséghez bárki csatlakozhat tehát kétféle módon: ötletgazdaként vagy vásárlóként

Kampányindítás és támogatás alkalmával is 6 különféle kampány kategória közül választhatnak az érdeklődők.

A Brancs indulásához 1000 jelentkező közül került ki az a közel 30 alaposan ellenőrzött projekt, amikbe a következő hetekben be lehet szállni és további több száz ötlet vár arra, hogy a platformon bemutatkozhasson.

A piactér jelenlegi és jövőbeli ügyfelei egy-egy termékben vagy szolgáltatásban nem csak a funkcionális hasznot látják, hanem a mögötte lévő embert, csapatot, az ő történetüket és belső motivációjukat is.

A platform a profitra épülő projektek mellett jótékony célokat is támogat, így van lehetőség arra is, hogy fontos társadalmi ügyek kapjanak nagyobb visszhangot.

 

Forrás:

https://www.origo.hu/techbazis/20220517-branch-magyar-kozossegi-finanszirozas.html

Kép forrása:

https://brancskozosseg.hu/