A szellemi tulajdon védelme
 

A szennyvíz újrahasznosítására kínál megoldást egy magyar fejlesztés

A A A    Nyomtatható verzió

Az ÖkoTech-Home Kft. biológiai szennyvíztisztító berendezései tíz éve találhatók meg a hazai piacon. Egyedi iszapzsákos technológiája megoldást kínál a csatornázatlan ingatlanokon keletkező szennyvíz újrahasznosítására.

A biológiai szennyvíztisztító berendezésben alkalmazott technológia az eleveniszapos biológiai tisztításon alapszik. Az épületen kívül telepített szennyvíztisztító berendezésben az épületben keletkező kommunális szennyvizek (konyhai, fürdőszobai) beérkezését követően a vízben lévő szennyező anyagok eleveniszap segítségével anaerob és aerob biológiai folyamatok során lebomlanak. Megtisztítása után a szennyvíz helyben újrahasznosítható. Legcélszerűbb felhasználási módja a növények gyökérzónás öntözése, illetve további vízkezelés esetén WC öblítésre vagy autómosásra is használható a biológiailag tisztított víz. Az iszapzsákban összegyűlt iszap pedig komposztálást követően a kert talaját gazdagíthatja értékes tápanyagokkal.

A biológiai szennyvíztisztító berendezés környezetében megfelelő működés esetén nincs kellemetlen szaghatás, mivel a folyamatos levegőztetés miatt a szennyvíz nem indul rothadásnak, mint az emésztőgödrökben, vagy a nem levegőztetett rendszerekben.

 

Forrás:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/Magyar-fejlesztes-segithet-a-szennyviz-hasznositasaban/16221/

Kép forrása:  https://okotechhome.hu/biologiai-szenyviztisztito-1-50-foig/