A szellemi tulajdon védelme
 

Újabb elismerésekkel gazdagodott a Dubaji Világkiállításon felépített magyar pavilon

A A A    Nyomtatható verzió

Az Egyesült Arab Emirátusokban kiosztott Middle East Event Awards 2022 a közel-keleti régióban a rendezvény-iparág kiemelkedő eseményeit megtervező és kivitelező kreatív szakmai csapatokat díjazza. A rangos elismerés két kategóriájában is elismerést kapott a Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását bemutató kiállítása.

A Kraftwerk Design & Production LLC által kivitelezett és a DesignLand Creative Community által megtervezett kiállítást a legjobb rendezvényhelyszín design és dekoráció, valamint a legjobb videós megoldás kategóriában is a legjobb 5 közé választotta a zsűri.

A Magyar Pavilonban megrendezett Judit Polgár vs The World online sakkverseny nemcsak világrekord eredményekkel zárult, hanem díjat nyert az ország egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív reklámversenyén. Az Universum 8 és Polgár Judit csapata közreműködésével megvalósult egyedülálló online sakk rendezvény a Hipnózis díj Esemény kategóriájában nyerte el a megosztott első helyet.

--------------------------

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény, illetve számadat is született az esemény hat hónapja során:

A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el a 194 országot felvonultató rendezvényen.

A Magyar Pavilon küszöbét összesen 1 088 132 látogató lépte át az expó alatt. Magyarország 42 kulturális eseményt szervezett, közel 700 fellépő közreműködésével.

Az expó A Pavilon AquaBar-jában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, melynek során közel 10 000 liter víz fogyott el.

A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 darab kelt el.

 

Forrás:

https://mtu.gov.hu/cikkek/ujabb-dijakat-nyert-az-ezustermet-szerzo-magyar-pavilon-2607

Kép forrása:  https://spabook.net/