A szellemi tulajdon védelme
 

Sikerrel zárult az idei START Program

A A A    Nyomtatható verzió

Az idén is sikerrel zárult a Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal magyar nyelvű ösztöndíj programja a START Program, melynek során a csapatok személyre szabott mentorálással és workshopokkal válthatják elképzelésből valósággá az ötletüket.

Három kihívásra lehetett jelentkezni. Újrakezdés címszó alatt a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez, Generációs összefogás témában a fiatalok és az idősebb generáció közti párbeszéd kiépítéséhez, Online vagy offline tematikában a valódi és a virtuális tér közti átjáráshoz vártak ötleteket a szervezők.

A versenyre 101 ötletgazda jelentkezett, majd a végső válogatásba összesen 19 pályázó – csapat és egyéni jelentkező – került be, ők április végén kezdték meg a 6 képzési alkalomból álló programot.

A bekerült innovátorok bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatták meg vállalkozásukat. A kéthónapos folyamatot záró, június 10-i Demo Day eseményen két résztvevő ezen felül elnyerhette a bruttó 5 millió forintos jutalmat is: A HelybenKész csapatát fiatal gazdálkodók alapították, akik azzal foglalkoznak, hogy az e célra átalakított hi-tech kisbuszuk segítségével helybe viszik a tartósítási technológiát a kisebb gazdaságok számára, így abból a mezőgazdasági terményből sem lesz hulladék, amit a termelők nem tudnak azonnal értékesíteni.

A Hungary Hiring csapatát külföldön tanuló diákok alkotják, tagjai a külföldön megszerzett tudást hoznák haza és integrálnák a magyar munkaerőpiacon a legkorszerűbb adattudományi háttérrel rendelkező online platformjuk segítségével.

 

Forrás:
https://ntk.hu/sikerrel-zarult-a-start-program/

Kép forrása:
https://startprogram.designterminal.org/