A szellemi tulajdon védelme
 

Beteg gyerekek lelki egészségét támogatja magyar kutatók speciális játék fejlesztése

A A A    Nyomtatható verzió

Az OncoVR tartósan kórházban fekvő, főként daganatos gyerekek gyógyuláshoz vezető útját támogatja egyedi fejlesztésű, virtuális valóság kalandjátékával.

A fiatal egészségügyi szakemberekből álló csapat célja, hogy a virtuális valóság hivatalosan elfogadott terápiás eszköz legyen. A cél érdekében klinikai kutatásokkal próbálják igazolni a virtuális valóság jótékony hatását, valamint pszichológusokkal együttműködve beilleszthetőségi vizsgálatokat végeznek.

A 360 fokos környezet képes annyira elterelni a figyelmet, hogy a gyerekek ne vegyenek tudomást az aktuális testi és szellemi problémáikról a kórház falai között. Az OncoVR kutatásai szerint a virtuális valóság segítségével jelentős hangulat javulás érhető el, valamint a pszichológussal való kapcsolódást is könnyebbé teszi.

A Vodafone Magyarország Alapítványnak köszönhetően mára már országszerte több intézményben alkalmazzák a terápiát kiegészítő módszert, melynek eredményeit klinikai kutatásaikhoz is felhasználják.

Jelenleg 6 város 10 intézményében dolgoznak a pszichológusok a VR-szemüveggel: a mögöttünk álló időszakban közel 100 gyerek vett részt a speciális foglalkozáson.

 

Forrás:

https://hvg.hu/brandcontent/20220616_Virtualis_valosaggal_a_tartosan_beteg_gyerekek_gyogyulasaert_OncoVR

 

Kép forrása:

https://foteldoki.hu/