A szellemi tulajdon védelme
 

Az online vásárolt termékek fizikai felpróbálásra talált megoldást egy magyar cég

A A A    Nyomtatható verzió

A méret és a kinézet problémája a legnagyobb nehézség egy ruha vagy cipő online vásárlása esetén, a visszaküldés pedig sokak számára egy plusz, felesleges teher.  Egy főként lábbeliket forgalmazó magyar cég új, Próbafutár szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a nem megfelelő terméket azonnal visszaküldje a vásárló.  Ezt úgy oldják meg, hogy a kiszállítást végző futár megvárja, amíg a vevő felpróbálja a rendelt lábbeliket, és amennyiben valamelyiket nem szeretné megvásárolni, egyből vissza is szállítják azt. Ennek logisztikai megvalósítását a csomagolásmentes kiszállítás egyedüli megoldója a Trans-Sped ZERO végzi. Elektromos vagy hibrid járművel, többször használatos ládákban szállítanak, ami rengeteg csomagolóanyagot, térkitöltőt megspórol, és így kevesebb hulladék keletkezik. A szolgáltatás egyelőre Budapesten és vonzáskörében elérhető, a vásárlók pedig már másnap kézhez vehetik a hétköznap rendelt csomagokat.

Az új kezdeményezés egyrészt nagyon előnyös azok számára, akik bizonytalanok a választott méretet vagy fazont illetően, hiszen így nem kell külön futárt rendelniük, amennyiben nem felel meg nekik például az online választott cipő. Másrészt fenntarthatósági szempontból is lényeges, hogy a futár nem teszi meg többször ugyanazt az utat egyetlen termék miatt, emellett nincsen plusz csomagolóanyag és felesleges nyomtatás.

A próbafutár bevezetését a vásárlók hiánypótlónak és jó ötletnek tartják. Széles körű megismertetése érdekében különböző reklámokkal, influencer marketing hirdetésekkel népszerűsítik az innovatív szolgáltatást.

 

Források:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/Hazhoz-viszi-a-probafulket-ket-magyar-ceg/16881/
https://kosarertek.hu/technologia/probafulke-az-otthonunkban-a-lifestyleshop-es-a-trans-sped-megcsinalta/
https://www.trans-sped.hu/trans-sped-zero-csomagolasmentes-kiszallitas-a-fenntarthato-logisztikaert

Kép forrása:

https://www.lifestyleshop.hu/probafutar