A szellemi tulajdon védelme
 

Vitorlás nyomkövető innováció

A A A    Nyomtatható verzió

A MobileGap versenysport támogató rendszere a Vodafone nemrég bevezetett CAT-M hálózatának köszönhetően új távlatokat nyithat mind a vitorlázás, mind egyéb verseny- és tömegsportok támogatása esetén a magas megbízhatóság, az alacsony szenzor oldali fogyasztás és minden eddiginél gyorsabb válaszidők révén.

A Race&Trace a valós idejű, felhő alapú rendszer, valamint a hajókon elhelyezett szenzorok kommunikációjának segítségével lehetővé teszi, hogy a nézők élőben követhessék a vitorlásversenyek állását.A megjelenített térképes felületen a versenyben résztvevők online, valós időben láthatják részeredményeiket, illetve különböző statisztikákat és a verseny végeredményére vonatkozó prognózisokat. A csapatokat támogató szurkolók kiválaszthatják kedvenceiket, szűrhetnek hajóosztály, kapitány, legénység vagy hajónevekre is, folyamatosan és élőben követve a hajókat, akár az útvonalaikat is megjelenítve.

A Race&Trace biztonságtechnikai szempontból is rendkívüli jelentőségű lehet: a valós időben érkező adatoknak köszönhetően sokkal gyorsabban észlelhető, ha egy vitorlás esetleg bajba kerül, és a pontos helyszínadatoknak köszönhetően a mentőcsapatok is könnyebben találják meg a bajbajutottakat.

A fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó szenzor főbb  tulajdonságai közé tartozik az alacsony fogyasztás, a vízállóság, a beépített GPS, újrahasznosított anyagból készült tokozás továbbá, hogy 2G, 3G és LTE mobil hálózatokkal is kompatibilis. A megoldás központi eleme a webes interface, ami PC-n, tableten és telefonon egyaránt elérhető.

 

Forrás:

https://iotzona.hu/meg-tobb-iot/cat-m-technologian-alapulo-vitorlas-nyomkoveto-megoldast-mutatott-be-a-vodafone-es-a-mobilegap

Kép forrása:

https://raketa.hu/meterre-pontosan-kovethetok-a-vitrolasversenyek-egy-uj-magyar-fejlesztessel