A szellemi tulajdon védelme
 

Egyedülálló applikáció segíti a nagyközönség eligazodását az épülő M5-ös metró világában

A A A    Nyomtatható verzió

Az M5-ös metró fejlesztésnek köszönhetően a csepeli és a ráckevei HÉV összefonódva - a Boráros tér érintésével - a Kálvin térig jár majd.

A FŐMTERV Zrt. egy mobiltelefonos applikáción keresztül mutatja be az épülő M5 metró világát, ahol megtekinthetők a felszín alatti új építmények, a nyomvonalak és az új szerelvények is. Az applikációban a felhasználók virtuálisan, a kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) eszközével járhatják be a vonalat.

A vizuális elemeket tekintve az applikációban a vonal által érintett állomások szerkezeti- és látványtervei mellett forgalomtechnikai szimulációs videó, illetve egyéb műszaki érdekességek is megtalálhatók.

·         Az AR menüben a modellek bárhol elhelyezhetők a felhasználót körülvevő térben.

·         A 3D fül alatt az új szerelvényeket, illetve a modelleket lehet tanulmányozni.

·         A GPS AR menüben a helyszínen, a Kálvin téren kalandozhat a felhasználó a föld alatti vonalak között, és még az alagútba is benézhet.

Az applikáció kísérlet arra, hogy szélesebb közönségnek mutassák be a készülő projekt titkait, a kiterjesztett valóság új dimenzióit.

 

Forrás:

https://magyarepitok.hu/technologia/2022/08/a-kiterjesztett-valosagot-felhasznalva-az-epulo-m5-os-metro-vilagaba-juthatunk-az-egyedulallo-applikacio-segitsegevel

Kép forrása:  https://play.google.com/